Twitch Bit Hırsızlığı

Twitch üzerinden çalıntı kartlarla nasıl bit atıldığı hakkında kendi edindiğim bilgileri dogrultusun bir şeyler yazma gereksiniminde bulundum. Sizinde, benimde başıma gelebilir. Ne yapmalıyız ?

Kredi kartlarına nasıl erişmişler? Bu sorunun cevabı mağdurların %95'in de aynı. Amazon veya Twitch de daha önce alışveriş yapmışlar ve bu kartlarını Amazon'un veri tabanına kayıt etmişler. Amazonda ki bir açıktan faydalanıp bu kartlara erişmişler.

Edindiğim bilgiler kadarıyla Amazon kartlarını sistemlerine kayıt edenlerden 3D secure işlemi yaptırtmıyor yani telefonuna herhangi bir doğrulama kodu göndertmiyor. Bu yüzden Amazon'un platformu olan Twitch platformunda yayıncılara bit göndermeyi tercih etmişler.

Arkadaşlar teknoloji ne duruma gelirse gelsin, istedikleri kadar şifreliyoruz bilgilerinizi vs desinler, aynı şekilde veri çalma yöntemleri de gelişiyor. Herhangi bir sitede kart bilgilerinizi kayıtlı tutmak ne kadar büyük bir ahmaklık farkında mısınız?

Peki ne yapmalıyız bu durumda? Bankanızla görüşmelesiniz sizden telefonunuza onay kodu gelmeden çekilen parayı bankanızdan almalısınız. İkincisi ana kartınızın hicbir hanesini internette alışveriş yaparken kullanmamayı öğreneceksiniz. Sanal kart kullanın.

Sanal kartınızı internet üzerinden harcama yaparken açın, işiniz bittiğinde kapatın ve 2 ayda bir 3 ayda bir sanal kartınızı silin yeni bir sanal kart oluşturun. Benim diyeceklerim bu kadar. Mağdur olanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. #temiztwitch

Yorum Yap

Yorum Yok